FAQ

Jag vill veta mer om Rezidans, hur går jag till väga?

Kul att du vill veta mer! Kontakta oss så bokar vi in en presentation. Under presentationen kommer du och dina kollegor få en fördjupad genomgång av tjänsten och vilka värden vi kan skapa för er.

Jag vill bli kund, hur gör jag?

Det glädjer oss att ni vill komma igång med Rezidans! Gå in och skapa konto så kontaktar vi dig inom kort för att få ett avtal på plats. När kontot är aktiverat och vi har ett avtal på plats tar det bara några minuter att komma igång och ladda upp ert kundregister. I samband med att ni kommer igång får ni en genomgång i verktyget.

Hur lång är avtalstiden?

Vi erbjuder våra kunder årsabonnemang på 1 år eller uppåt.

Hur säker är vår data i Rezidans?

Att skydda er och era kunders data är en av våra största prioriteringar. Rezidans lagrar all data inom EU hos en världsledande aktör inom molntjänster. Datan lagras på ett tryggt och säkert sätt med flera skyddslager i världsklass. Allt för att ni ska känna er trygga med att anlita oss som leverantör. Om ni vill veta mer om säkerheten kring datan så kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Hur behandlar ni våra personuppgifter?

För mer information om hur Rezidans hanterar personuppgifter gå in på vår sida om GDPR.

Vad är tecken på olovlig andrahandsuthyrning?

Det finns flera tecken på olovlig andrahandsuthyrning som Rezidans identifierar per automatik.

- Att någon skriver sig på er adress utan ert godkännande.
- Att en hyresgäst inte är folkbokförd på er lägenhets adress enligt hyreskontraktet.
- Att personer med annat efternamn än er hyresgäst är folkbokförd på lägenhetens adress utan ert godkännande.
- Att onormalt många personer är skrivna på en och samma lägenhet. T.ex. att 7 personer är skrivna på en lägenhet med 1 rum och kök. Detta kan innebära både olovlig andrahandsuthyrning, folkbokföringsbrott och/eller trångboddhet.
- Att en hyresgäst skriver sig på en annan adress utan att säga upp sitt hyreskontrakt.

Vad är tecken på folkbokföringsbrott?

Det finns flera tecken på folkbokföringsbrott som Rezidans identifierar per automatik.

- Att onormalt många personer är skrivna på en och samma lägenhet. T.ex. att 7 personer är skrivna på en lägenhet med 1 rum och kök. Detta kan innebära både folkbokföringsbrott, olovlig andrahandsuthyrning och/eller trångboddhet.
- Att flera personer är skrivna på samma lägenhet. Efter besök i lägenheten finns det tecken på att det är färre som bor där än som är skriva på adressen.
- Att en eller flera personer är skrivna på en lägenhet eller adress där ni har hyreskontrakt med ett företag.

Vad är tecken på trångboddhet?

Ett tecken på trångboddhet som Rezidans identifierar per automatik är om flera personer är folkbokförda på en lägenhet som går emot era riktlinjer mot trångboddhet. Ett exempel är om 5 personer bor i en lägenhet med 1 rum och kök.

Har ni inga riktlinjer mot trångboddhet? Då kan det vara bra att ta upp diskussionen i ledningen och börja kommunicera det till era befintliga och nya hyresgäster. Med tydliga riktlinjer mot trångboddhet blir det enklare för er att identifiera potentiell olovlig andrahandsuthyrning, folkbokföringsbrott, adressförsäljning och trångboddhet med Rezidans.

Vad är tecken på adressförsäljning?

Adressförsäljning kan innebär att en eller flera personer låter andra personer folkbokföra sig på sin adress mot en kostnad. Ett tecken på att adressförsäljning sker på en lägenhets adress kan bland annat bro på:

- Att flera personer är skrivna på samma lägenhet. Efter besök i lägenheten finns det tecken på att det är antal som bor där än som är skriva på adressen.
- Att flera personer är skrivna på samma lägenhet. Efter besök i lägenheten finns det tecken på att det är ett färre antal som bor där än som är skriva på adressen. Samt att det finns tecken på att hyresgästen lever med dyrare levnadsstandard än vad hyresgästens taxerade inkomst klarar av. T.ex. ägande av en eller flera exklusivare bilar, inredning eller accessoarer.

Har du frågor?

Kontakta oss